20.2.14

İçinden Türkiye Geçen Yabancı Filmler Afişi Sergisi


"İçinden Türkiye Geçen Yabancı Filmler" Afiş Sergisi, ABD, Avrupa, Avusturalya, Hong Kong ve İskandinav sinemasından toplam 54 filmi farklı dillerdeki görsel hafızasını bir araya getiriyor.


Sergide XII. Karl'dan (Karl XII, 1925) İstanbul'un Gizi'ne (Secret of Stamnoul, 1936), Korkuya Yolculuk'tan (Journey into Fear, 1943) Ankara Casusu'na (Five Fingers, 1952), Rusya'dan Sevgilerle'den (From Russia with Love, 1963) Topkapı'ya (Topkapı, 1964), Hafif Süvari Alayının Hücumu'ndan (The Charge of the Light Brigade, 1968) Paralı Askerler'e (You Can't Win 'Em All, 1970), Şark Ekspresinde Cinayet'den (Murder on the Orient Express, 1974) Gözde (Intimate Power/The Favorite, 1989) ve SkyFall'a (2012) kadar dünya sinemasından farkli türdeki yapımların afişleri yer alıyor.




Peki nerde bu sergi derseniz ne yazık ki İstanbul'da ikamet etmeniz gerekiyor -tabii ben şehir dışından gelip görürüm derseniz orasını bilemem :) Ama bence değer çünkü afişlerin güzelliği sizi sizden alıyor. Taa o zamanlara ışınlanıyorsunuz hatta bazıları çok komik geliyor. Sergi TÜRVAK'ın (Türker İnanoğlu Vakfı Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı) müzesinde 28 Şubat'a kadar görücüye açık olacak.




Ayrıca gitmişken Ulvi Uraz'ın Sanat Kitaplığını da görmeyi ihmal etmeyin. Müzenin üçüncü katındaki, 60.000 ciltlik derlemeye sahip olan kütüphane öğrencilere, akademisyenlere, araştırmacılara, yazarlara kaynak sağlayabilecek nitelikteki son derece kapsamlı sinema, tiyatro, genel kültür arşiviyle hizmet veriyor.








Adres: TÜRVAK Yeni Çarşı Caddesi No:24 Galatasaray Meydanı Beyoğlu / İstanbul
Tıklayıp  siteyi de takip edebilirsiniz.




Melis A.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder