26.2.14

Kitaro Türkiye'ye Geliyor!

New age ve dünya müziğinin öncü isimlerinden çok sevgili Kitaro dev orkestrası eşliğinde 4 Mart'ta İstanbul'da görücüye çıkıyor.





Altın Küre ve Grammy ödüllü Kitaro, kariyerinin ilk Doğu Avrupa turu kapsamında Türkiye’ye de uğruyor! Etnik ve elektronik öğeleri bir araya getiren yenilikçi müziğiyle dünyanın dört bir yanında dinleyenleri derin ve ruhani yolculuklara çıkaracan efsanevi müzisyen Kitaro, uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser için bu özel akşamda Haliç Kongre Merkezi sahnesine konuk olacak. Pozitif Live tarafından gerçekleşecek bu özel gecede, 30 yılı aşkın kariyeri boyunca müziğiyle milyonları peşinden sürükleyen Kitaro’ya 36 kişilik dev bir orkestra eşlik edecek. Biletler Biletix'de satışta hala. 



Bilmeyenleriniz için kısaca Kitaro'dan bahsetmek gerekirse; 1953 yılında Japonya doğmuştur ve New Age müziğinin ustalarındandır. Kitaro adı arkadaşları tarafından Japonya anime olan 'Kitaro'dan esinlenerek verilmiştir kendisine. Lisede "Albatross" adını verdiği grubunu kurmuştur ve bu alandaki üretiminin ilk eserlerini ortaya koymuştur. Müzikal anlamdaki bilinen ilk çalışmaları 1980’lerin başından itibaren ortaya çıkmaya başlar. Yaptığı müziğe kesin bir etiket koymak yanlısı değildir; genel olarak “müziğinin ruhsallığı çağrıştırdığını ve önemli olan şeyin dinleyiciyi düşünme ve hissetmeye sevketmesi” olduğunu söyler. Nota bilgisi olmadığı için kendi tarzını kendisi yaratmış, notalar yerine resimler çizmiştir. Hayata bakışını kendi ağzından şöyle özetler, “İç huzuruma kavuşmamı sağlayan olay, doğduğum şehirden kilometrelerce uzakta ve de ona kesinlikle benzemeyen bir başka ülkede, mesela Kalküta’nın herhangi bir sokağındaki bir dilenciyle eşit olduğumu farketmemdir”. 


80'lerin başında TRT'de yayınlanan -tabii sonraki yıllarda çokça verdiler- İpek Yolu Belgeseli ile Türkiye'de tanınmıştır. Ben kendisini bundan bir üç yada dört yıl önce tanıdım. Arkadaşımın bilgisayarında Matsuri şarkısı açıktı ve ilk duyduğum anda ruhumu alıp uçurmuştu. Hani bazı şarkılar insanı kendisine aşık eder ve benliğinizin parçası olur ya işte Kitaro'da benim için öyle. Türkiye'ye geliceğini duyunca nasıl bir halde olduğumu tahmin edebilirsiniz :) Tabii hemen bilet alma işlemlerine giriştim ama organizasyonu hazırlayanlara şunu söylemeden geçmek istemiyorum: Biletler çok pahalı be! Yani öğrenciyiz şurda insan bizleri de düşünür. Ama nerde yani! Neyse arka fonda yine muhteşem müziği çalıyor ve sakinim :) 

İstanbul'da yaşıyorsunuz 4 Mart 2014'de sizleri de Haliç ve Kongre Merkezine bekliyoruz. Ve sizlere o çok sevdiğim şarkısını paylaşarak yanlız bırakıyorum. Lütfen lütfen lütfen dinlemeden ve en önemlisi izlemeden geçmeyin :)








Kitaro'ya Facebook sayfasından ulaşabilirsiniz.


Melis A.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder