29.3.14

Kitap Yorumu: Sımsıcak || Julie Garwood




Sinema öğrencisi Lyra, son okul projesi üzerinde çalışırken, çektiği bu belgeselin hayatını bir korku filmine dönüştüreceğinin farkında değildi…

Peşine düşen kimliği belirsiz adamlar onun yolunu yakışıklı FBI ajanı Sam Kincaid ile kesiştirdi…. 

Lyra ve Sam’in artık birbirlerine güvenip tehlikelere birlikte göğüs germekten başka seçenekleri yoktu... 

Ölümcül entrikaların çapı daralırken, sımsıcak bir aşkın doğması ise ikisi için de sürprizdi…

Uzun aradan sonra Julie Garwood okumak çok iyi geldi. Ablanın en kötü kitabı bile insana çok güzel geliyor. Sımsıcak kitabı Buchanan-Renard serisinin sekizinci kitabı. Epsilon yayınevi ne yazık ki seriye beşinci kitabı olan Sen de Yanarsın’ la giriş yapmıştı. Üzerinden uzun zaman geçtiğinden dolayı kitabı pek hatırlamıyorum. Ama koca bir aile olan Burchanan’lara aşık oluyoruz. 

Kitaba gelirsek Garwood abla yine değişik karakterle karşımızdaydı. Ve bu seferki erkek karakterimiz İskoçların hası olan Kincaid ailesinin ferdi. Şimdi Samuel Kincaid’in soyadı tanıdık geldi mi bir yerlerden acaba? Evet, evet kendisi Gelin kitabındaki Alec Kincaid’in torununun torununun torununun torunu oluyor. Yanlış duymadınız a dostlar. Derin nefes alıp verin yavaş yavaş :) Sam o güzel İskoç aksanı ve muhteşem fiziği ile kitabımızı şenlendiriyor. 

Lyra ise sinema öğrencisi. Yüksek lisans yapıyor ve son okul projesi üzerinde çalışmakta. Bir gün okul çıkışı eve giderken yol üzerinde Bahçe Satışı olduğunu görüyor. Bahçe satışı insanların ellerindeki eşyaları 2. el satması. Lyra orada çok güzel ilk basım kitaplar ve DVD’ler görüyor. Aslında şaşırıyor ev sahibinin böyle güzel, özel kitapları satmasına. Dediğim gibi ortaya atılan kitaplar servetler değerinde. İşte kızımız o kitap ve DVD’leri alıyor ve sonrası fena. Bir insanın başına kitap yüzünden neler geleceğini ilk elden öğreniyorsunuz. Zavallı Lyra diyeceğim kendisine ama diyemiyorum çünkü bu sayede muhteşem varlık olan FBI ajanımız Sam’le tanışıyor. Bundan sonrasını tabii ki tahmin edebilirsiniz; birbirlerine karşı koyamayan, tutkularından alev alev yanan bir çift görüyoruz. Bunların yanında Lyra’yı kimin öldürmek istediğini de öğrenmeye çalışıyoruz. 

Çok büyük hevesle okunmazsa sevileceğini düşünüyorum. Okul yüzünden elimde süründüğünden pek bir şey anlayamadım kitaptan ama işin başında Garwood abla var. Ne kadar kötü olabilir ki? :) 



Melis A. 

Orijinal adı: Sizzle
Seri Bilgisi: Buchanan – Renard #8
Yazarı: Julie Garwood
Yayınevi: Epsilon Yayıncılık

Diğer kitaplara bakmak istersiniz tık tık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder