28.8.14

31. ÜKG Blog Turu: Guguk Kuşu || Robert Galbraith (Cormoran Strike #1)




Tur Takvimi
Sevgili Kitap - Ön Okuma
Kitab-ı Sevda - Kitap Yorumu
Okyanusun Sözleri - Kitap Yorumu
Kitap Esintisi Kitap Yorumu






Karla kaplı bir gecede, ışıltılı hayatıyla magazin haberlerinin gündeminden düşmeyen güzeller güzeli manken Lula Landry evinin balkonundan düşüp hayatını kaybeder. Tüm deliller intiharı işaret ederken Lulanın ağabeyi John, cinayet şüphesiyle Özel Dedektif Cormoran Strikeın kapısını çalar. 

Eski bir asker olan ve hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük yaralar alan Cormoran Strike bir dönüm noktasındadır. Lulanın ölümünün ardındaki gerçeği araştırmak, bir yandan sorunlarıyla boğuşurken tamamen dibe batmaması için bir umut olur. Fakat şüpheler ve ipuçları bir araya gelmeye başladığında Strike bu gizemin, içinden çıkılmaz bir labirente dönüşeceğinin farkına varır… 

Guguk Kuşu Mayfairin sakin sokaklarını, Doğu Yakasının barlarını ve Sohonun canlılığını yansıtan bir atmosferde, Londranın derinliklerindeki gizemi ortaya çıkartıyor. Cormoran Strike karakterini tüm dünyaya duyuran bu kitap, Robert Galbraith mahlasını kullanan J.K. Rowling tarafından yazıldı.

15.8.14

30. ÜKG Blog Turu: Duvarların Dili Olsa || Alice Clayton - Alıntılar & Çekiliş







Bazen duvarlar o kadar incedir ki tutku aradan sızıverir. 
"Ah, tanrım." 
Tak. 
"Ah, aaahhh." 
Tak tak. 
Neler oluy... 
"Oh, aahh, çok iyi!"
... 
Caroline, San Francisco'daki yeni dairesinde ilk uykusundan işte böyle uyandı. 
Çapkın komşusunun adeta küçük bir haremi vardı. Her gece başka bir kadınla, Caroline'ın yatak başındaki tabloyu kafasına düşürecek kadar hızla duvarları gümbürdetiyordu. Hatta Caroline'ın kedisi Clive bile bu seslere kayıtsız kalamamış, düz duvara tırmanmaya başlamıştı. Artık uyku haramdı. 
Kapı deliğinde nöbet tutmasına rağmen bu gizemli adamın neye benzediğini bir türlü göremiyor, meraktan ve sinirden çıldırıyordu. En sonunda, bir gece, bu tantanaya daha fazla dayanamayıp hışımla adamın kapısını çaldı. 
İlk görüşte aşk, hiç bu kadar eğlenceli, komik ve tutkulu yazılmamıştı...

6.8.14

Alıntılar: Grinin Elli Tonu || E. L. James




Bu postu aslında geçen haftalarda yayına sokmayı planlıyordum ama ne yazık ki -her zamanki gibi- planlarım bir şekilde bozuldu. Geçenlerde heyecanla, ölümüne heyecanla beklediğimiz fragman yayınlandı. Herkes gibi ÜKG kızları olarak bizde yerlerimizde duramadık. Fragman ha çıktı ha çıkacak derken soluğumuz kesildi. Sonuç olarak fragmanı izledikten sonraki halimiz dumandı :D Ve inanın kaç milyon kez tekrar izledim hatırlamıyorum. İşin ucunu kaçırdım resmen. Telefona indirdim ve aklıma geldikçe açıp açıp izliyorum hala ihihih Fragmanı izledikten sonra tabii hemen kitaba sarıldım. Aslında filmin çekim aşamalarında gelen fotoğraflardan sonra kitabı bir daha okumak istemiştim ama okul, gezme tozma derken kaldı öyle. Ama iyi ki tekrar okudum. Çünkü belli şeyleri unutmuşum ve hatırlamak iyi oldu. Ama en güzeli de Christian’ı yeniden görmek oldu *burada koca bir ayh çeker* Neyse kısa kesiyorum ve kitaptan sevdiğim alıntılara geçiyorum umarım postun sonunda aramızda olursunuz :D